Koronavirüse karşı Biontech aşılarının geliştiricileri olan Profesör Özlem Türeci ve Uğur Şahin, kansere karşı da önemli bir çarenin adımlarını attıklarını üzerinde çalışmaya devam ettikleri önemli atılımlar yaptıklarını belirtti.

BBC'den Laura Kuenssberg ile konuşan Prof. Dr. Özlem Türeci, BioNTech'in Covid-19 aşısının temelindeki mRNA teknolojisinin, kanser hücrelerine saldırmak için yeniden kullanılabileceğini anlattı.

Yeni araştırma sonucu: 2 dakikada 'erken ölüm ri̇ski̇' testi! Yeni araştırma sonucu: 2 dakikada 'erken ölüm ri̇ski̇' testi!

mRNA teknolojisine dayalı kanser aşılarının hastalarda ne zaman kullanıma hazır olabileceği sorulan Prof. Dr. Uğur Şahin ise kanser aşılarının  '2030'dan önce' hazır olabileceğini söyledi.

"Aşıları nasıl daha iyi, daha hızlı üreteceğimizi öğrendik" diyen Türeci, çok sayıda insanda bağışıklık sisteminin mRNA'ya nasıl tepki verdiğini de keşfettiklerini dile getirdi. Gelişmelerin ayrıca düzenleyicilerin mRNA aşıları ve bunlarla nasıl başa çıkılacağı hakkında bilgi edinmesine yardımcı olduğunu söyledi.