Filmin konusu, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlerine son verilen iki memurun mücadelesi.

15 Temmuz 2016'da yaşanan darbe girişiminin ardından, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından çıkarılan bir kararname ile on binlerce kamu çalışanı ve akademisyen muhalif düşünceleri nedeniyle bir gecede hiçbir gerekçe gösterilmeden işlerinden atılmıştı. Yapımını ve yöneticiliğini Nejla Demirci'nin yaptığı Kanun Hükmü belgeseli, bu hukuksuzluğa karşı baş eğmez mücadeleyi anlatan önemli bir yapıt.

Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu (ATİK) tarafından organize edilen belgesel film, bugün Duisburg, yarın Berlin ve Cumartesi günü de Hamburg'da seyirciyle buluşacak.

Kanun Hükmü belgeseli Türkiye'de neden tartışma yarattı?

Her yıl 7-14 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde geçen sene gösterilmesi planlanan daha sonra ise, AKP'nin keyfi bir uygulaması sonucu yasaklanan Kanun Hükmü filmi, KHK ile görevlerine son verilen iki memurun mücadelesini anlatıyor.

Festival yönetimi önce Kanun Hükmü adlı filmde yer alan bir kişi ile ilgili yargı sürecinin devam ettiği gerekçesiyle filmin seçkiden çıkarıldığını duyurdu.

Corona testi dolandırıcılığı: Köln'de Türk Kültür Ocağı'na polis baskını Corona testi dolandırıcılığı: Köln'de Türk Kültür Ocağı'na polis baskını

Festival yönetiminin kararına tepki gösteren 20 jüri üyesi görevi bıraktı. Daha sonra kararı sansür olarak nitelendiren onlarca yönetmen ve yapımcı filmlerini yarışmadan çekti.

Ardından festival yönetimi kararından geri adım atıp Kanun Hükmü filmini yarışmaya tekrar dahil etti. Bu kez de Kültür ve Turizm Bakanlığı buna tepki göstererek festivalden çekildi.