23 Mayıs’ta Almanya'nın iade talebiyle Hollanda’nın Kerkrade kentindeki evinden Alman Ceza Kanunu’nun 129b maddesi gerekçe gösterilerek gözaltına alınan gazeteci Serdar Karakoç, dün çıkarıldığı mahkeme tarafından şartlı tahliye edildi.

Meta CEO'su Zuckerberg açıkladı: CIA, WhatsApp mesajlarınızı okuyabilir mi? Meta CEO'su Zuckerberg açıkladı: CIA, WhatsApp mesajlarınızı okuyabilir mi?

Dün görülen mahkemede 5 bin euro kefaletle serbest bırakılan Karakoç, haftada bir gün imza verecek. Ayrıca yurt dışına çıkış yasağı uygulanan Karakoç'un pasaportuna da el konuldu.

Serdar Karakoç, dönemin başbakanı Tansu Çiller’in talimatıyla 3 Aralık 1994’te Özgür Ülke gazetesinin bombalanması sırasında binada bulunan gazetecilerden biriydi. Karakoç, 1990'lı yıllardan bu yana Kürt basın emekçisi olarak faaliyet yürütüyor.

Çok sayıda kişi tarafından Serdar Karakoç için özgürlük çağrısı yapıldı

Hatırlanacağı üzere dün aralarında siyasetçiler, gazeteciler ve sanatçıların bulunduğu çok sayıda kişiden tepki gelmiş ve gazeteci Karakoç'un serbest bırakılması istenmişti.

'Serdar Karakoç'a özgürlük' başlıklı çağrıyı destekleyen çoğunluğu basın emekçisi ve yazar ilk imzacı 75 kişi, Hollanda’da tutuklanan gazeteci Serdar Karakoç için ortak bir açıklama yaparak, gazetecinin derhal serbest bırakılmasını ve basın özgürlüğü hakkına saygı gösterilmesini istemişti.