Devrimci bir yazarın sonsuzluğa yolculuğu

Doğan Akhanlı sanırım son söyleşisini benim 1976 yılında kurduğum ve halen sorumlusu olduğum Radyo Kaktus ile Zoom üzerinden yaptı. Bunu NRWision TV. ile Antene Münster‘den yayınladık. Her ikisini alıp dinledikten sonra aradı ve çok beğendiğini söyleyerek teşekkür etti.

Doğan'ı Türkiye‘de iyi bir öykücu olan Ali Balkız ile Yeğenim Hatice Balkız ve Gülnaz Çolak vastasıyla tanıdım. Devrimci Öğretmen Gazetesi içerisindelerdi. Çok sevilen sayılan bir gençti. Onlar bana dayı dedikleri için Doğan‘da bana Dayı olarak hitap etti. Ben de ona Doğan'ım diye hitap ettim. Almanya‘ya geldikten sonrada çok sık olmasa da haberleştik. Benim „GÖÇ-İŞ- ÜTOPYA (BİLİM,SANNAT, VE YAZIN İNSANLARIN GÖZÜYLE GÖÇÜN 60 YILI“ adlı Almanca ve Türkçe olarak yayınlanan kitapta 14 sayfa ile katkıda bulundu. Kitap çıktıktan sonra tanıtımı konusunu konuştuk. Ben Göçün 60. Yılı başlıklı bir Panel de tanıtmak istediğimizi o panelde yer almasını istediğimi ve tüm katkıda bulunalara iki kitabın orada verileceğini anlattım. Durakladı. "Bakalım şartlar ele verecek mi?“ dedi ve konuşmayı uzatmadı. Telefonu kapattık.

Berlin'den ölüm haberini alınca şok oldum.

Sağ olsunlar iş arkadaşlarımdan Doğan'la Zoom üzerinden söyleşiyi sürdüren Ayşe Durmuş da şok oldu ve hemen Doğan Akhanlı’nın ardından şu cümleleri ve söyleşi linkini yayınladı:

„GÖÇ-İŞ- ÜTOPYA (BİLİM, SANAT VE YAZIN İNSANLARIN GÖZÜYLE GÖÇÜN 60 YILI“