Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, ABD ile Ukrayna arasında yapılması beklenen kıymetli madenler anlaşmasına dair önemli açıklamalarda bulundu.

Trump: "Zelenskiy'nin müzakerelere katılmasına gerek yok" Trump: "Zelenskiy'nin müzakerelere katılmasına gerek yok"

Leavitt, anlaşmanın imzalanmasının kritik bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak, "Başkan Trump, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'nin bu anlaşmayı imzalamasını bekliyor," dedi.

ORTA DOĞU ZİYARETİNİ ERTELEDİ

Leavitt, ABD'nin bu anlaşmaya büyük önem verdiğini ve Başkan Trump'ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff’un gezisini erteleyerek anlaşmaya odaklandığını belirtti. Anlaşmanın hem ABD hem de Ukrayna'ya fayda sağlayacağına dikkat çeken Leavitt, anlaşma sayesinde Ukrayna'nın savunmasını finanse eden Amerikan vergilerinin telafi edileceğini ve savaş nedeniyle zor durumda olan Ukrayna ile kalıcı bir ekonomik ortaklık kurulacağını söyledi.