Bugünkü yazımda; hepimizi ilgilendirdiği için, yaşadığımız ülkenin enerji ve ekonomik krizini ele almak istiyorum
Bu toplumunun ayrılmaz bir parçası olduğumuz için, enerji ve ekonomik krizler bizleri de yakinen ilgilendiriyor.
Almanya da enerji ve ekonomik krizler, halka ve göçmenlere yapılan yardımlar konusunda okuyucuya sonuçlar sunmaya çalışacağım.
Almanya'nın enerji ve ekonomik krize karşı aldığı tedbirler ve yapılan yardım paketleri, ekonomide enflasyonu durduramıyor.
Araştırmalara göre halka yapılan yardım paketinin, yüksek enflasyonu durduramadığı kanıtlanmıştır.
Almanya'da yüksek enflasyonla mücadele için milyarlarca dolarlık yatırım gerektiği sonuncuna varılmıştır.
Artık, enerji ve ekonomik krizi yapısal olarak çözmeyi ve enflasyonu durdurmayı amaçlayan bir mücadele paketine, acil ihtiyaç olduğu bir gerçektir.
Bir araştırmaya göre, enerji krizini kontrol altına almak için, 2027 yılına kadar 92 milyar avroluk ek bir finansman ihtiyacı olduğuna vurgu yapılıyor.
En önemli hedef, iklime göre enerjilerin yaygınlaştırılması ve bu alanda uzmanların eğitimine ağırlık verilmesi gerekiyor.
Günümüzde var olan rüzgâr enerjisinin genişletilmesi veya mevcut olanın yenilenmesi için çaba gösterilmesi gerekiyor.
Almanya'da araçların ücretli park edebilmesi için kullanılan saatlerin tümünü güneş enerjisine çevirdiler.
Enerji ve ekonomik krizinin üstesinden gelmek ve uygun enerji fiyatlarını güvence altına almak gerekiyor.
Almanya da enerji fiyatlarının son zamanlarda yüzde ondan fazla yükseldiği kesindir.
Rusya ve Ukrayna'da savaşın başlamasından bu yana, gaz, kalorifer yakıtı ve akaryakıt fiyatları özellikle yüksek bir şekilde arttı.
Bu nedenle federal hükümet, ekonomik ve sosyal sonuçları hafifletmek için milyarlarca değerinde yardım paketleri başlattı.
Genel olarak, Federal hükümetin koalisyon ortakları, 295 milyar avroya ihtiyaç duyulduğunu açıkladılar.
Yakın zamanda Federal Meclis, tüketiciler ve şirketler için gaz ve elektrik fiyatlarındaki artışı azaltmak için 200 milyar Euroluk bir yardım paketi kararlaştırdı.
Ayrıca federal hükümet, Rusya'dan gelen petrol ve gaza olan bağımlılığı azaltmak ve yeni imkanlar bulmaya çalışıyor.
Rusya'dan yapılan taşkömürü teslimatları şimdiden tamamen değiştirildi, örneğin ABD'den sıvı gaz (LNG) satın alınmaktadır.
Alman gaz depolama tesislerinin şu an yüzde 99 dolu olduğu belirtilmektedir. Böylece 160 milyar euroluk tasarruf bekleniyor.
Ancak araştırmaya göre, alınan önlemler enflasyonun nedenlerini ortadan kaldırmak için yeterli değildir.
Örneğin, LNG ithalatının sadece fiyat artışını sınırlayabileceği ve likit gaz için piyasa fiyatı seviyesinde sabitleyebileceği söyleniyor. Enerji ve ekonomik krizin, sadece kömürle üstesinden gelinemeyeceği için, bu nedenle fosil yakıtlara bağımlılığı azaltmak gerekiyor.
Almanya'da güneş ve rüzgâr enerjisinden ne kadar fazla faydalanılırsa o oranda güçlü bir fiyat düşürücü etkisi olacaktır.
Almanya'da önümüzdeki 15 yılda 92 milyar Euroluk harcamanın, toplam 160 milyar Euroluk gaz ve petrol ithalatındaki tasarruflarla dengelenmesi hesaplanıyor. Bu yatırım paketi ancak kendini finanse ediyor.
Avantaj olarak önlem, yatırım paketi olarak, ancak fosil enerji ithalatına yapılan harcamalarda ki tasarrufla karşılanması planlanıyor.
Federal hükümetin Maliye Bakanı Christian Lindner, Almanya'nın daha fazla borçlanmamasını öne sürüyor.
Mevcut gelirler ile sözde, enflasyonla mücadele paketinin finanse edilebileceğini inanıyor. Federal hükümetin, ulaştırma sektörü için düşündüğü ek mali gereksinimler, hala hesaplamalarda eksik gözüküyor.
Sonuçta; federal hükümetin, önümüzdeki yıllarda borçlanmadan bu sorunun üstesinden gelemeyeceği düşünülüyor.