1912 yılında New York'ta 15 bin kadın daha kısa mesai, daha yüksek maaş, oy hakkı, çocuk işçiliğe son, gibi taleplerle bir yürüyüş düzenledi. Bu yürüyüşteki ilk slogan ise "ekmek ve güller" oldu. Ekmek, ekonomik güvenliği, güller ise daha iyi bir yaşam standartını simgeliyordu.

Cihatçı gruplar Şam'ı ele geçirdi: Esad’ın çöküşü Ortadoğu’yu değiştirecek Cihatçı gruplar Şam'ı ele geçirdi: Esad’ın çöküşü Ortadoğu’yu değiştirecek

Amerikan Sosyalist Partisi bu eylemin üzerine Şubat ayının son Pazar gününün Ulusal Kadın Günü olacağını ilan etti. İlk Ulusal Kadınlar günü 28 Şubat 1909 günü ABD'de kutlandı. Alman sosyalist Clara Zetkin 1910’da Danimarka'nın Kophenhag kentinde Uluslararası Emekçi Kadınlar Konferansı'nda ABD'deki işçilerin yaptığı yürüyüş gününün bir bayram günü olmasını önerdi. Teklif 17 ülkeden 100 kadının oy birliği ile onaylandı.

Feminist hareket tarafından benimsenen ancak ağırlıklı olarak sosyalist ülkeler tarafından kutlanan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, 1975 yılında Birleşmiş Milletler (BM) tarafından kabul edilmesiyle daha geniş bir coğrafyaya yayıldı.

BM'nin 8 Mart'ı kabul etmesinin ardından Türkiye'de dönemin kadın örgütlerinden İlerici Kadınlar Derneği'nin öncülüğünde 8 Mart kutlamaları yapılmaya başlandı. Daha sonraki yıllarda Dev- Genç'e bağlı Devrimci Kadın Derneği de bu geleneği devam ettirdi. Ancak 12 Eylül askeri darbesinden sonra kutlama yapılmasına izin verilmedi. ( Haber merkezi/ Deutsche Welle)